Vrhunske, prestižne blagovne znamke! Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine SPORT SPIRIT so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino SPORT SPIRIT (v nadaljevanju »trgovina« ali »SPORT SPIRIT«) upravlja podjetje SPORTYGO d.o.o., Alpska cesta 43H, 4248 Lesce, matična številka: 8110123000, davčna številka: SI 12102075, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Podjetje Sportygo d.o.o. ni član v zbornicah ali drugih nadzornih organizacijah.

Obiskovalec ob registraciji v trgovino SPORT SPIRIT uporabi uporabniško ime, ki je dejansko njegov elektronski naslov ter geslo, ki si ga izbere ob postopku registracije. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Sport Spirit, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnik je ob oddaji spletnega naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov oziroma storitev,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen)
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE IZDELKOV IN AŽURNOST PODATKOV

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače in so v € (evro). Cena velja za vse uporabnike spletne trgovine Sport Spirit. V spletni trgovini so maloprodajne cene za 6% nižje od rednih cen. Redna cena je maloprodajna cena, ki za izdelek velja v prodajalnah Sport Spirit (Bled, Ljubljana, Portorož) ter predstavlja priporočeno maloprodajno ceno dobavitelja. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod spodaj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o dejanskem izračunu/ predračunu opravljenega nakupa). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Originalen račun in dobavnico prejme kupec skupaj s pošiljko. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si ponudnik pridržuje pravico odstopa od pogodbe. Popusti, promocijska koda (kuponi za popust) ipd. se praviloma ne seštevajo. Vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino. 

Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do datuma označenega na strani s predstavitvijo artikla, v nasprotnem primeru pa do odprodaje zalog.

Ponudnik spletne trgovine Sportspirit.si si pridružuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

 

POSTOPEK NAKUPA

Izdelke iz naše ponudbe lahko enostavno naročite:

 • preko spletne trgovine
 • preko e-pošte info@sportspirit.si
 • preko telefona (04 20 18 405); od ponedeljka do četrtka, od 8.00 do 16.00 ure in od petka, od 8:00 do 14:00 ure


Vsa naročila, ki so izvedena in potrjena (z naše strani) do 15. ure, vsi izdelki pa so na eni lokaciji, gredo še isti dan naprej in so naslednji dan že pri vas! Če so izdelki na zalogi na večih lokacijah, se dostava zamakne za kakšen dan ali dva. Če izdelka ni na zalogi, vas obvestimo preko telefona ali preko e-pošte.


NAROČILA PREKO SPLETNE STRANI

Naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu.

1. korak: prijavite se v spletno trgovino (če nakupujete prvič, se predhodno registrirate ali pa registracijo opravite kasneje, tekom oddajanja vašega naročila
2. korak: izberite izdelke, velikost in količino ter jih dodajte v košarico; pomagajte si z iskalnikom ter filtrom
3. korak: v košarici lahko spremenite količino izdelkov ali pa jih odstranite iz košarice
4. korak: po kliku na gumb "Na blagajno" se vam prikaže obrazec za naročilo, kjer lahko spremenite plačilno metodo ali dostavo, prav tako lahko spremenite naslov plačnika ali naslov za dostavo
5. korak:  na strani za naročilo imate povzetek vaših izbranih izdelkov, izbrane plačilne metode ali izbrane dostave. Za spremembo izdelkov se vrnite v košarico, plačilno ali dostavno metodo pa spremenite na strani  za naročilo
6. korak: sledite navodilom, ki se vam izpisujejo na posameznih korakih naročila, in nakup zaključite
7. korak: ob zaključku nakupa boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup
8. korak: vsako spremembo statusa naročila (potrjeno, poslano, po predračunu) boste prejeli preko e-pošte

če imate pri nakupu kakršnekoli težave z naročilom (izguba gesla, napačna izbira izdelkov ipd), nas pokličite (04 20 18 405), ali pa nam pošljite e-pošto z opisom problema na info@sportspirit.si.

NAROČILA PREKO E-POŠTE (info@sportspirit.si)

Naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

1. korak: napišite izdelke (in količino) - napišite oznako izdelka, velikost 
2. korak: napišite način plačila (povzetje, predračun)
3. korak: napišite ime, priimek in naslov; če naročate kot pravna oseba, dopišite ime podjetja in davčno številko
4. korak: naročilo pošljite na e-poštni naslov: info@sportspirit.si
5. korak: odgovorili vam bomo v najkrajšem času, preverili ustreznost izdelkov ter vam sporočili datum dobave

 
NAROČILA PREKO TELEFONA (04 20 18 405)

Naročila preko telefona sprejemamo od ponedeljka do četrtka, od 8.00 do 16.00 ure in v petek, od 8:00 do 14:00 ure.
Stroške pogovora plača kupec po trenutno veljanjem ceniku telefonskega operaterja, pri katerem ima sklenjeno naročniško razmerje. Tudi pri tem načinu oddaje naročila sporočite vse podatke, ki so navedeni v prejšnji alineji (oddaja naročila po elektronski pošti).


ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatek je informacija, ki identificira vaše ime, priimek, telefon, elektronski in navaden naslov. Ponudnik zbira vaše podatke v primeru izvedbe spletnega naročila, naročilu na e-novice in ostale e-publikacije. Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.sportspirit.si za namene izvedbe spletnega naročila, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugo obliko uporabe posredovanja podatkov, ki se uporabljajo za drugačne namene.  

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki registriranih kupcev bo ponudnik obravnaval zaupno, jih skrbno varoval in v nobenem primeru posredoval tretji osebi, razen če tako določa zakon. Podatki ne bodo nikoli zlorabljeni na kakršen koli način. Ponudnik bo pridobljene podatke uporabljal za nemoteno izvedbo nakupnega postopka, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletne strani in izdelkov. Komunikacija z uporabniki: Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo ponudnik spletnega mesta ravnal v skladu z evropsko zakonodajo (direktive EU 95/46/EC, 2002/58/EC in sporazumi ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189). Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Registrirani uporabniki si lahko vsa svoja naročila ogledajo kadarkoli. V zgornjem, desnem delu ekrana je zavihek z imenom uporabnika. S klikom nanj se odpre okno, v katerem lahko vidite vsa vaša pretekla naročila, popravite vaše osebne podatke in spremenite geslo. Podjetje Sportygo d.o.o. bo podatke o spletnih naročilih hranilo tudi na poslovnem naslovu Šuceva 25, 4000 Kranj v skladu z zakonom o hrambi dokumentov (ZDavP).

PRAVICA DO OBVEŠČENOSTI

Če vas zanima, kako so vaši osebni podatki obravnavani oz. imate vprašanje v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas.

NAMEN UPORABE

S soglasjem (k hrambi, obdelavi, in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali izpolnitvijo prijavitvenega obrazca za pridobitev različnih ugodnosti, kot je kupon za cenejši nakup) uporabnik dovoljuje, da ponudnik kot upravljalec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletne trgovine www.sportspirit.si, ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanja podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Upravljalec lahko navedene podatke obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča kupcu naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju z gotovino
  V primeru plačila po povzetju kupec poštnemu uslužbencu oz. dostavljavcu ob prevzemu paketa izroči gotovino. Le-ta za kupca izvrši plačilo posebne položnice, pri čemer kupec plača provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Pri nakupu nad 50,00 € stroške dostave krije ponudnik.
 • Plačilo po predračunu
  V primeru plačila po predračunu kupec po elektronski pošti po oddaji naročila dobi podatke za plačilo računa. Če želi kupec prejeti naročene artikle čimprej, lahko na elektronski naslov info@sportspirit.si pošlje potrdilo o plačilu, v nasprostnem primeru pa takoj, ko ponudnik zasledi nakazilo kupca na transakcijski račun, odpremi blago. Ponudnik se obveže, da bo nakazila spremljal redno in čimbolj ažurno, z interesom hitrega odpošiljanja.
  Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
  Ponudnik bo naročilo v pisni obliki hranil na svojem sedežu. Kupec lahko preko elektronske pošte ali osebno na sedežu ponudnika zaprosi za kopijo naročila, ki mu jo ponudnik ob identifikaciji kupca z uporabniškim imenom in geslom posreduje po elektronski poti oz. izroči osebno.
 • Plačilo s plačilnimi karticami
  V spletni trgovini je možnost plačila s plačilnimi karticami Activa, MasterCard®, Visa in BA Maestro. V primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika nas obvestite na info@sportspirit.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.
 • Preko Paypal-a (omogoča uporabo kreditnih ter debetnih kartic, kot so Eurocard/Mastercard ali Visa ipd...

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v pisni obliki. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

KLUB ZVESTOBE - KLUBSKA CENA (Znižana spletna cena)

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba na spletni strani Sport Spirit redno ažurira. Klubska cena pomeni spletno ceno, ki je za vse enaka in je od redne cene nižja za 6%, razen če ponudnik ne določi drugače. Redna cena je maloprodajna cena, ki za izdelek velja v prodajalnah Sport Spirit (Bled, Ljubljana, Portorož) ter predstavlja priporočeno maloprodajno ceno dobavitelja. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

V skladu z določbo 43.č. člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti ponudnika, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov ponudnika: info@sportspirit.si, z izpolnjenim obrazcem (klik na OBRAZEC) in izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Na obrazcu navede tudi vse potrebne informacije za vračilo kupnine (artikle, za katere se od pogodbe odstopa; datum računa za prejete artikle; številka naročila; ime in priimek kupca; naslov kupca; številka bančnega računa ter naziv banke, pri kateri je račun odprt). Obrazec za vračilo mora vsebovati vse prej omenjene podatke, sicer se smatra za nepopolnega.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel z izpolnjenim obrazcem vrne ali po pošti ali osebno na poslovni naslov: Sportygo d.o.o., Šuceva 25, 4000 Kranj.
Stroške vračila blaga nosi potrošnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu:
- nepoškodovano in v nespremenjeni količini (razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik)
- nenošeno in neoprano ter nima sledov poskušanja (madeži ličil, vonj po parfumih)
- v originalni embalaži.

Če kateri koli izmed zgornjih pogojev ni izpolnjen, lahko ponudnik zavrne tako pošiljko, oz. je po dogovoru s kupcem vseeno sprejme, vendat proti plačilu stroškov popravila, čiščenja ali nadomestitve originalne embalaže. 
V izogim temu ponudnik potrošnika naproša, da oblačilo najprej poskusite in šele, če mu ustreza, opere. Pri poskušanju naj bo potrošnik pozoren, da to počne nenaličen in brez uporabe parfuma. Če mu prejeti artikel ne ustreza, ga lahko zamenja ali se odloči za povračilo kupnine. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračuna po ceniku dostavne službe).  Artikel je potrebno vrniti prodajalncu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Pošiljk z odkupnino ponudnik brez poprejšnjega dogovora ne sprejema. 
Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena. 

Ponudnik bo kupcu vrnil kupnino za vrnjen artikel na njegov transakcijski račun (katerega vpiše na obrazec za vračilo) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

GARANCIJA

Podjetje Sportygo d.o.o. svojim kupcem ne obljublja garancije, saj garancija za proizvode, ki so predmet prodaje podjetja Sportygo d.o.o., ni obvezna. Podjetje Sportygo d.o.o. pa svojim kupcem omogoča možnost vračila/zamenjave/reklamacije kupljenega blaga v skladu z zakonom ZVPot.

STROŠKI IN NAČIN DOSTAVE

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Če so vsi naročeni artikli na zalogi v skladišču oz. v eni izmed Sport Spirit prodajaln, je naročilo (ki je oddano do 15:00 ure) odpremljeno  še isti dan. Če pa so artikli iz naročila na zalogi na različnih lokacijah prodajalca, se dostava zamakne za kakšen dan več. V primeru, da izdelka ni v ponudnikovem skladišču in da mora zato stopiti v kontakt z drugimi prodajalnami, ki prodajajo njegove izdelke, bo izdelek kupcu dostavljen v najkrajšem možnem času oziroma v roku 30 dni od prejetega naročila.
Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. V kupnino, ki znaša 4,50 € (za naročila dostavljena znotraj Slovenije), so vračunani stroški pakiranja in dostave naročenega blaga. Izjema so pošiljke, ki se dostavljajo v druge države. V tem primeru stroške dostave plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenje. Cenik se nahaja TUKAJ.

BREZPLAČNA DOSTAVA ZA NAROČILA NAD 50,00 €.
Za nakup nad 50,00 € je dostava pošiljke običajnih dimenzij brezplačna (velja za naročila dostavljena znotraj Slovenije). Do zneska 50,00 € je strošek dostave 4,50 € (velja za naročila dostavljena znotraj Slovenije). ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe takoj popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik spletne strani prejme fotografije artiklov iz strani proizvajalca blagovne znamke. V redkih primerih se lahko pripeti, da je v resnici na artiklih, ki se ponavljajo iz sezono v zezono, npr. logotip ali neka malenkost v drugačni barvi kot je prikazana na fotografiji artikla. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. 
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. 
Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s prodajalcem Sport Spirit lahko poveže preko telefona na številko 04 20 18 405 ali po elektronski pošti na info@sportspirit.si. Postopek obravnave je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošnikovih sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Sportygo d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani Sport Spirit objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj:
webgate.ec.europa.eu/....

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

SPLETNE AKCIJE

V času raznih spletnih akcij, kot so na primer znižanja in razprodaje, se popust vedno obračuna od redne, neznižane cene. V primeru dodatnih popustov je to dodatno obrazloženo - prvotni popust je prečrtan in prikazana je nova cena.

V primeru akcije, pri kateri se obračuna določen odstotek popusta, ki je pogojen z večjim nakupom oz. je ta popust višji od že obstoječega pri artiklu (npr. pri nakupu 2 izdelkov ali več prejmete  _% popusta na celoten nakup), se ta popust obračuna na osnovno ceno, neznižano. 

V primeru spletnih akcij, kot je npr. "Pri nakupu 2 oz. 3 izdelkov, cenejšega prejmete brezplačno", velja, da je prvi oz. prva dva artikla (dražja), vedno obračunana po redni ceni. To velja predvsem takrat, kadar se akcija izvaja v času znižanj in razprodaj. To pomeni, da če je na spletni strani akcija v stilu "Kupiš 2, cenejši artikel je brezplačen", boste na prvi artikel (dražji) prejeli 0% popust (ne glede na to, ali je artikel v trenutni ponudbi znižan za npr. 30%), na drugega pa 100% popust).

Akcija, kjer kupec prejme pri nakupu nad določeno vrednostjo darilo: če se kupec odloči, da bo artikel oz. artikle iz naročila vrnil nazaj in zahteval kupnino za vrnjeno blago, pri tem pa se mu vrednost blaga zniža na vrednost, ko mu darilo ne pripada več, mu spletna trgovina ponudi dve možnosti: da darilo, ki ga je prejel zaradi nakupa nad določeno vrednostjo, vrne nazaj v originalni embalaži in z originalno obešenko ali pa ga obdrži, spletna trgovina pa mu v tem primeru vrednost artikla po rednem ceniku odbije od vrednosti vrnjenih artiklov in mu zmanjšano vrednost za ta artikel vrne na transakcijski račun kupca (klubska cena se pri darilu upošteva, če je bila vrednost naročila nad 100,00€). 

Za vse akcije velja, da veljajo do odprodaje zalog.


DARILNI BONI
V spletni trgovini www.sportspirit.si ter v prodajalnah SPORT SPIRIT lahko kupci kupijo darilne bone in sicer v vrednosti 20€, 50€ in 100€. Boni so unovčljivi v vseh SPORT SPIRIT fizičnih prodajalnah kot tudi v spletni trgovini. V primeru, da jih kupec unovči v prodajalni, jih ob nakupu preda prodajalcu. V kolikor pa se darilni bon unovči pri spletnem nakupu, pa kupec med opombe pripiše, katero številko darilnega bona unovčuje ter izbere plačilo po povzetju ali plačilo po predračunu. Kupcu se potem vrednost darilnega bona upošteva ter pripravi pravilen znesek plačila. Če se kupec odloči za naročilo darilnega bona preko spletne trgovine, mu ga ponudnik dostavi na želen naslov preko Pošte Slovenije. 

Darilne bone ni mogoče zamenjati za gotovino, hkrati ni možno tudi izplačilo preostanka vrednosti darilnega bona. 


 
Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 31. 12. 2023