Nova kolekcija jesen/zima 2022! Brezplačna dostava za naročila nad 50 €.
Količina:

0


Znesek:

0,00

MONO MATERIAL

MONO MATERIAL - Edinstven krožen sistem


Prihodnost tekstilne industrije je v krožnem sistemu (recikliranje od začetka do konca), zato se pri blagovni znamki Helly Hansen zavzemajo za nenehno raziskovanje novih tehnologij, da bi postali del njega. V tej sezoni je Helly Hansen naredil velik korak naprej z lansiranjem okolju prijazne kolekcije MONO MATERIAL. Posebnost te kolekcije je v tem, da vsebuje oblačila, ki so narejena iz enega samega materiala. S tem zmanjšujejo količino odpadkov, saj omogočajo recikliranje oblačila od začetne izdelave do konca njegove življenjske dobe. K temu popolnemu krogu želi stremeti tudi blagovna znamka Helly Hansen. Ta kolekcija se 100% reciklira. 

PREVERI MONO MATERIAL KOLEKCIJO

100% RECIKLIRANJE

Vsa oblačila iz Mono Material kolekcije so izdelani iz enega materiala, brez mešanja vlaken, zaradi česar so ta oblačila boljši vir v tem krožnem sistemu, katerega glavni cilj je »recikliranje tekstila od začetka do konca«. Ko se oblačila iz kolekcije Mono Material reciklirajo v nove materiale, ohranjajo višjo kakovost kot tista vlakna, ki so iz mešanih materialov. Za potrošnika so bolj odporna, lažja za nego, zagotavljajo dolgotrajnejše lastnosti ter boljšo zaščito.


KROŽNI SISTEM

Namensko minimalistična linija Mono Material je zasnovana z upoštevanjem celotnega življenjskega cikla posameznega oblačila.   

»Vedno iščemo nove poti in tehnologije za razvoj naše Urban linije«, pravi Kristoffer Ulriksen, generalni direktor za Urban kategorijo pri podjetju Helly Hansen. »Medtem, ko se infrastruktura krožnega sistema še razvija, smo z veseljem podprli svojo novo linijo Mono Material. Linija vključuje Mono Material izolator, ki je v celoti izdelan iz poliestra, vključno z izolacijo, ki je iz 100% recikliranega poliestra. Izolator daje občutek, kot da je narejen iz puha. Je tudi brez PFC-ja ter ima dvojno vezane izolativne brezšivne prekate, zaradi česar je lahek, udoben in odličen za vsakodnevne priložnosti. Izolator je na voljo v moški in ženski različici v drznih barvnih odtenkih.

NAMENSKI PROCES OBLIKOVANJA

Idealen življenjski cikel oblačila gre takole: VIR -> IZDELAVA -> NOŠENJE -> OPUSTITEV -> KRPANJE -> RECIKLIRANJE. Od začetka blagovne znamke, leta 1877, se Helly Hansen osredotoča na izdelavo dolgotrajnih izdelkov, vendar infrastruktura, ki bi v celoti prilagodila krožni sistem oblikovanja, ni bila dovolj razvita. Zdaj, ko nove tehnologije omogočajo nove priložnosti, je dolgoročni cilj blagovne znamke upoštevati in se osredotočati na zadnji del življenjskega cikla  oblačila - RECIKLIRANJE in to že v fazi načrtovanja.

V začetni fazi oblikovanja se že v 80% ve, kakšen »pečat« bo neko oblačilo pustilo na okolje. V začetni fazi se določijo materiali, ki pustijo sled v dobavni verigi kot tudi na koncu uporabe oblačila, ko pa za material ni nujno konec življenjske dobe. S tem, ko izdelujemo oblačila iz enega materiala, zagotovimo, da se le-ta lažje reciklirajo in se ponovno uporabijo v novem tekstilu.

 

Kar 73% oblačil konča na odlagališčih ali pa se jih ob koncu življenjske dobe sežge. Le 1% tekstila se reciklira v nove tkanine, zato Helly Hansen upa, da bo s krožnim sistemom in recikliranjem napredoval pri zmanjševanju teh odpadkov.

PRIPRAVA ZA PRIHODNOST

Naši naravni viri so omejeni, ljudje pa pretirano porabljamo materiale in druge vire in to do te mere, da bi za podporo le-tega potrebovali skoraj še en dodaten planet. To porabo moramo bistveno znižati in sicer z uporabo krožnega sistema ter uporabo recikliranih materialov.

Medtem, ko je postopek prevoza oblačil iz rok potrošnika do reciklažnega obrata še v razvoju, Helly Hansen še naprej raziskuje, uvaja novosti ter prispeva svoj delež pri podpori krožnega sistema. V Evropi vedno več držav začenja ločeno zbirati tekstil, medtem ko tehnologija določanja materialov dobro napreduje. Recikliranje bo z leti postalo bolj razširjeno ter bolj dosegljivo.

Inovativna ter v prihodnost usmerjena kolekcija Mono Material predstavlja pomemben korak pri podpori krožnega gospodarstva in na koncu pri zmanjševanju odpadkov, s čimer dokazuje, da je mogoče ustvariti visoko kvalitetne izdelke, ki bodo zdržali preizkus časa, tudi ko se njihova življenjska doba konča.

NAKUPUJ MONO MATERIAL ARTIKLE